OMNFJELLET

Tekst av: Vibeke C Strømmen

Foto av: Vibeke C Strømmen & Martin Fossen

Det er siste dag i juli 2019. Vi har fått en slags tradisjon om å avslutte sommerferien med å ta en topptur. Villigheten til å dra til steder vi ikke har vært på før er alltid til stedet hos oss. Ettersom vi er heldige som har bil, har vi ingen unnskyldninger for ikke å dra litt lenger enn til nærmeste mark.

Jeg hadde sett på Norgeskart og funnet et fjell som het Omnfjellet. Fjellet ligger i Orkanger/Snillfjord kommune og ser ut som et slakt fjell å forsere, ihvertfall fra nord. Så vi pakker med oss det vi trenger og kommer oss på veien. Vi kjører fra Trondheim til Orkanger og følger E39. Den tar oss med oppover mot Gangåsvatnet og Søvasskjølen/Hemnkjølen. Etter tunnelen tar man av til høyre inn på vei 714. Hardmoen hyttefelt er ikke langt unna, opp til venstre. Hardmoen klatrefelt ligger inn til høyre i dette området. Vi har vært der og undersøkt klatremuligheter tidligere. Du kommer så opp til Våvatnet og tar av inn til venstre. Ikke mange kilometerne etterpå svinger du ned til venstre på en stor parkeringsplass som skal være enkel å se fra veien.

Blå prikk: Parkering

Gul prikk: Toppen.

Det er shorts -og t-skjorte -vær. Likevel er det greit å ha med en liten vindjakke ettersom fjellet er uforutsigbart og temperaturen er lavere høyere oppe. Omnfjellet er 830 meter høyt og stien er velbrukt og lett å følge hele veien opp. Steinbrothytta ligger vel kanskje halvveis mellom parkeringsplassen og toppen og fint plassert for å ta en rast. Det er flere som går turen denne dagen, men det er langt ifra trangt om plassen. Etter lunsj og godt med vann innabords fortsetter vi opp og det er deilig å gå opp på en topp som ikke er så bratt. Rolig nærmer vi oss toppen og plutselig er vi der. Det er en flott utsikt til alle kanter.

Som ivrige geocachere finner vi selvsagt cachen som er utplassert ikke så langt fra varden. Vi har også sett at det finnes en cache til ved Omnfjellvarden. Den ligger litt bortenfor og er på 847 meter over havet. Siden vi allerede er her ser vi ingen grunn til ikke å gå bort til den varden også. Vi kommer frem og finner cachen før vi vandrer rolig tilbake og følger stien ned. Ved hytta tar vi enda en liten rast før vi fornøyd kommer oss ned til bilen med en ny opplevelse plantet inn i hodet og på mobilene våre. Klokka mi viste 12.83 km og jeg brukte 20.021 skritt opp. Deilig å ha den i boks. Vi skal gå denne turen flere ganger. Anbefales på det sterkeste.